Nyhedsbrev september 2014

Velkommen tilbage fra sommerferien

Jeg ved ikke med dig, men jeg kunne næsten ikke få nok af denne sommer. Madkurv på stranden, over 20 grader, morgenbadning uden alger og brandmænd og cykle rundt med solbriller, stråhat og bikini, som den eneste nødvendige påklædning. Har virkelig stornydt den lune sommerlufts milde kærtegn. Nu er sensommeren over os, og når det ikke kan være anderledes, så er det helt ok, at der kommer en køligere periode med tid til mere indadvendt fokus.

Er der noget i dit liv, du ønsker at forandre? Så grib chancen!

Der er 3 pladser tilbage på min Silent Retreat på Samsø i weekenden d. 26.-28. september. Som mindful-coach og facilitator af personlig udvikling kan jeg være med til at styrke dig i både dit arbejdsliv og dit privatliv.

Silent retreat er en sansende, livsbekræftende og lærerig oplevelse. Når du er til stede i det liv, der allerede er, uanset hvor udfordrende, skønt eller smertefuldt det måtte være, så bliver forandring mulig.

Vi bliver hver dag mødt med krav om, at vi skal blive bedre og dygtigere. Vi glemmer at stoppe op og trække vejret dybt ned i maven. Vi skal hele tiden videre. Vi lever i fremtiden, og uden vi lægger mærke til det, er nuet pludselig væk! Nu’et er dér, hvor kærligheden og glæden er. Meditation er træning i at være den, du er, med de tanker, følelser og kropsfornemmelser, du har – uden at knytte dig til noget af det. Mindfulness hjælper dig med at blive bevidst om dine mønstre. Når du observerer disse mønstre, kan du bevæge dig ind i nu’et – det åbner op for nye muligheder og forandring kan ske.

Giv dig hen til dét, der er, og du kan frigøre dig fra den, du tror, du er.

Læs mere om Silent Retreat og tilmeld dig her (link på hjemmesiden https://1-floor.dk/silent-retreat.html)

10 dage i stilhed, kunne du det?

I juli afsluttede jeg et Vipassana-kursus på et center i Sverige, der drives af tilhængere af den afdøde indiske lærer S.N. Goenka. Det var et 10 dage langt Vipassana-Silent retreat med ni timers daglig meditation – noget jeg altid har drømt om.

Forestil dig, ikke at sige et ord 10 dage i træk. Forestil dig, at blive vækket hver morgen kl. 04.00 og bruge ni timer af dagen på at sidde stille i meditation. Forestil dig, kun at få to måltider om dagen, og i øvrigt hverken læse, skrive, se tv eller lytte til musik, dyrke yoga, gå en tur eller drikke en kop the. Og 10 dage uden ur, hvor du ikke på noget tidspunkt aner, hvad klokken er!

Kunne du det? Det tiltaler nok de færreste, og ni timers daglig meditation er hård kost. Men det det var en givende oplevelse. I løbet af dagene bliver det meget klart for mig, hvad der rører sig i mig under overfladen, hvilke tanker og følelser og temaer i livet, jeg slås med og lykkes med. I stilheden må jeg mærke og tage ansvar for mig selv og mit liv – at det er sådan, det er, lige nu på godt og ondt.

Jeg har arbejdet med at være med dét, der er. Arbejdet med at blive mere kærlig over for mig selv og alt levende. Jeg er blevet meget mere bevidst om, hvad der er vigtigt for mig . Bevidst om hvad jeg skal prioritere i mit liv og hvem, der står mig mest nær. Det har aldrig stået så klart og tydeligt for mig, som nu – og jeg er taknemmelig for, at mindfulness meditation er en naturlig og uundværlig del af mit liv.

Vil du opleve stilhed? I mit på 8 ugers forløb har jeg en enkelt dag i stilhed – læs mere om mine 8 ugers klassisk mindfulness forløb her (Link til hjemmesiden https://1-floor.dk/holdplan.html)

Vil du prøve flere dage i stilhed, så tag med på Silent Retreat på Samsø i weekenden d. 26.-28. sept. Stadig 3 pladser tilbage – læs mere her (link til hjemmesiden https://1-floor.dk/silent-retreat.html)

”Man kan ikke have større eller mindre beherskelse end beherskelse af sig selv.”

– Leonardo da Vinci
De hjerteligst hilsner

Tina Bakke